SG97 - IFK Björkö (5-2)
-
Björkös mål gjordes av: 0-1 Nils Andrén och 4-2 Robin Andersson.
-
Ja, det blev en väldigt konstig match på Ruddalens fina konstgräs. Vi började mycket bra med ett finfint passningsspel och flera chanser. Först Emil M. med ett fint skott och sedan inspel "snett-inåt-bakåt" från Forse till Erik men SGs målvakt gjorde en fin parad. I 18:e min lyckades vi dock göra första målet efter det att Forse åter passat men nu till Nils som rann igenom centralt och "gjorde" ett par försvarare + målvakt, snyggt!.
-
Vi kom nu av oss något men var fortfarande det bättre laget. Tyvärr fick Forse känning av sin baklårssträckning och var tvungen att byta. Detta gjorde kanske att vårt effektiva kantspel kom av sig något. I 28:e min. lyckas så SG kvittera på en kontring. Inte alls rättvist. I 39:e min lyckas de dessutom slå in 2-1 efter offside!!! (Domaren var i stort sett bra, men offsiderna hade han inte riktigt koll på). Båda SGs mål hade nu gjorts av nr. 17, en liten men blixtsnabb och otroligt bollsäker kille med kyliga avslut.
-
2:a halvlek- Redan i den 6:e min. lyckas SG göra 3-1 på hörna. Björkö har sedan spelet men kommer "liksom" inte riktigt nära. I 12:e gör så SGs nr. 17 sitt tredje mål = 4-1.
Det är nu match mellan Björkö och SGs försvar + Nr.17!!!! I 18:e reducerar vi äntligen efter en utnick efter hörna där Robin får på en kanon invid målvaktens högra stolpe. Ett hopp tänds. Men, trots flera fina chanser inkl. frilägen så lyckas vi inte få in något mer mål och istället slår nr. 17 i SG till igen, hans 4:e mål i sista minuten.
-
Summasummarum: Björkö var det klart bättre laget både chans- och spelmässigt men SG försvarade sig bra och kontrade otroligt effektivt med den lille blixtsnabbe och bollskicklige nr. 17! (vet tyvärr inte vad han heter). Svårt att säga vem som var bäst i Björkö men mittlåset med Robin och Danne skötte sig bra och likaså William som inte kunde göra mer på baklängesmålen.